Kisteherautó tartós bérlet

A kisteherautó tartós bérlet egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy hosszabb távú jogot szerezzenek egy kisteherautó használatára meghatározott időszakra, általában havi vagy éves díj ellenében. De mi is pontosan a tartós bérlet, és mi a különbség más bérléses konstrukciókkal, például a lízinggel vagy az egyszeri bérléssel?

A tartós bérlet egy olyan pénzügyi megállapodás, amely fix bérleti díjat kínál a bérlet végéig, ami tartalmazza a szervizelést, gumicserét, kötelező biztosítást, teljesítményadót, és igény esetén autópálya és casco díjat is. Ez a megoldás egyedileg alkalmazkodik az ügyfél igényeihez, mind a futamidő, mind pedig a havi kilométer futás tekintetében. Ezenkívül a tartós bérleti díj az ügyfélre szabható, hogy pontosan megfeleljen az igényeinek.

A tartós bérlés során az autót frissen szervizelve adják át, és kaució fizetése szükséges. Az első havi számla kifizetésekor lehetőség van készpénzes vagy utalásos fizetésre, és a futamidő rugalmas, az ügyfél igényeihez igazodik. Kilométer túlfutás esetén havi szinten kerül elszámolásra a szerződésben leírtak szerint, és szervizelés idejére csere autót biztosítanak.

A tartós bérlet kiválasztásakor érdemes figyelembe venni néhány fontos szempontot. Először is, határozzuk meg pontosan az igényeket, például milyen típusú kisteherautóra van szükségünk, mekkora a szükséges raktér és a várható havi futásteljesítmény. Másodszor, hasonlítsuk össze a különböző bérleti konstrukciókat, és figyeljünk a bérleti díjak, futamidő, havi futásteljesítmény, valamint a casco és kötelező biztosítás feltételeire. Végül, olvassuk el figyelmesen a bérleti szerződést, mielőtt aláírnánk, hogy biztosak lehessünk a feltételekben.

Röviden tehát a kisteherautó tartós bérlet egy rugalmas és kiszámítható megoldást kínál azoknak, akik hosszabb távú járműbérlésre vágynak, minimalizálva a hosszú távú kötelezettségeket és biztosítva a szükséges szervizelést és támogatást az ügyfeleknek.

Tartós bérlet esetén nálunk ezt kapod

 • fix bérleti díj a bérlet végéig.
 • a bérleti díj magába foglalja a szervizelést, gumicserét, kötelező biztosítást, teljesítményadót, illetve igény esetén autópálya és casco díjat.
 • a tartós bérleti díj egyedi, az ügyfél igényeihez igazodik, mint futamidő mint pedig havi kilométer futás.
 • tartós bérlés esetén frissen szervizelve adjuk át a választott autót.
 • kaució minden esetben szükséges, amit lehet készpénzben vagy átutalással rendezni.
 • az autó átvételekor az első havi számlát kiállítjuk mely szintén lehet készpénz vagy utalás.
 • a futamidő változó, ügyfélhez igazodik 1 hónap esetén 30 nappal kalkulálunk legyen az a hónap 28,29 vagy 31 napos.
 • kilométer túlfutás esetén havi szinten kerül elszámolásra a szerződésben leírtak szerint.
 • szervizelés idejéig amennyiben megoldható csere autót biztosítunk.
 • 0- 24h műszaki asszisztens vonal áll rendelkezésre.
 • a saját szervizünkben a tartós bérletes autók prioritást élveznek, így gyorsan és hatékonyan tudjuk orvosolni az esetleges problémákat.
 • felmerülő adminisztrációs ügyeket mi intézzük.
 • baleset esetén teljes mértékben eljárunk.
 • lehetőség van kategória váltásra is amennyiben az ügyfél úgy kívánja, mely teljesen rugalmasan kezelünk nem kell megvárni a havi fordulót.
 • hosszútávú bérlés esetén a dekoráció, ügyfél saját logója vagy grafikája felhelyezhető az autóra amennyiben a bérlés végén maradéktalanul el is távolítható.
 • tartós bérlés esetén a külföldi utak is engedélyezve vannak az erre a célra megfelelő autókkal.
 • tartós bérlés esetén a zuglói telephelyen lehet az autót átvenni, amennyiben az ügyfélnek jobb úgy egyeztetett időpontban a hűvösvölgyi telephelyen is át tudjuk adni az autót.

Tippek a tartós bérlet kiválasztásához:

 1. Határozza meg a pontos igényeit: gondolja át, milyen típusú kisteherautóra van szüksége, mekkora a szükséges raktér, mennyi a várható havi futásteljesítmény.
 2. Hasonlítsa össze a bérleti konstrukciókat: több bérbeadó cég ajánlatát is kérje be, és hasonlítsa össze a bérleti díjakat, a futamidőt, a havi futásteljesítményt, a casco és kötelező biztosítás feltételeit.
 3. Olvasd el figyelmesen a bérleti szerződést: a bérleti szerződés aláírása előtt figyelmesen olvassa el a szerződés feltételeit.

Kisteherautó tartós bérlet vagy lízing

A tartós bérlet és a lízing egyaránt népszerű finanszírozási módok autók és más eszközök beszerzésére, de van köztük néhány kulcsfontosságú különbség.

Alapvető különbségek:

Szolgáltatások: A tartós bérlet általában több szolgáltatást is tartalmaz a havi díjban, mint a lízing, mint például a karbantartás, a biztosítás és a roadside assistance. A lízingdíj ezzel szemben csak a finanszírozást fedezi.

Maradványérték: A lízing végén a járművet le kell adni, míg a tartós bérlet esetén lehetőség van a megvásárlásra a maradványérték kifizetésével.

Adózás: A tartós bérleti díjak teljes mértékben levonhatók a vállalkozások adójából, a lízingdíjak csak részben.

Finanszírozó: A tartós bérletet általában flottakezelő cégek kínálják, míg a lízinget bankok és lízingcégek egyaránt.

További szempontok:

Kezdő befizetés: A tartós bérlet esetén általában alacsonyabb a kezdő befizetés, mint a lízingnél.

Szerződés hossza: A tartós bérleti szerződések rövidebbek, mint a lízing szerződések, általában 2-4 évesek.

Kilométer-korlátozás: A tartós bérleti szerződésekben gyakran van kilométer-korlátozás, míg a lízing szerződésekben nem.

Tehát a tartós bérlet jó választás lehet azoknak, akik alacsony havi díjat szeretnének, számos szolgáltatást igényelnek, és rövidebb távra tervezik használni a járművet. A lízing jobb választás lehet azoknak, akik nagyobb rugalmasságot szeretnének a szerződés végén, és fontos az esetleges kilométer-korlátozás.

Ügyfélkapcsolat

Kisteherautó bérléssel kapcsolatos kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal